Zoeken in deze blog

maandag 21 januari 2013

Recept bij eetschema dag 1



Biefstuk Teryiaki met sperzieboontjes

Voor twee personen:

2 biefstukjes (100g per stuk)
400 gram sperziebonen
1 ui in halve ringetjes
1 eetlepel olie
1 rode peper
200 gram zilvervliesrijst

Voor de saus:
75ml soja saus
1 theelepel bruine suiker
40 ml sake
1 teen knoflook
2 theelepels gember
1 eetlepel olie

Bereiden
Maak een marinade van de sojasaus, suiker, sake, knoflook, gember en olie en leg de biefstukken erin.
Laat 15 minuten marineren en keer halverwege de biefstukken.
Kook de sperziebonen 5 minuten, spoel na met koud water (tegen het piepen).
Meng de ui met de olie en bak op de grillplaat. Schuif ze opzij als ze bruin beginnen te worden en leg de biefstukken op de plaat.
Grill de biefstukken ca 2 minuten aan iedere kant.
Laat de marinade in een steelpan iets inkoken.
Doe de bonen en ui op een bord, biefstuk erop en giet de ingekookte marinade er overheen. Garneer met de rode peper.
Kook ondertussen de rijst. Serveer apart.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen